Снимка David Shankbone, уикипедия Блокираният профил на Доналд Тръмп в социалната

...
Снимка David Shankbone, уикипедия Блокираният профил на Доналд Тръмп в социалната
Коментари Харесай

Създателят на Туитър: Блокирането на Тръмп е правилно, но създава опасен прецедент

Снимка David Shankbone, уикипедия 

Блокираният профил на Доналд Тръмп в обществената мрежа продължава да е настояща тематика. Днес коментар за нея направи индивидът, от който всички очакваха да изрази професионалното си мнение за случилото се. 

Създателят и главен изпълнителен шеф на " Туитър "  Джак Дорси  отбрани решението на обществената мрежа за блокиране на профила  на американския президент Доналд Тръмп, само че също по този начин посочи, че това  основава рисков казус .

Twitter наложи възбрана на отиващия си президент след  щурмуването на постройката на Конгреса  на Съединени американски щати (Капитолия) от навалица поддръжници на Тръмп предходната седмица.

" Не чествам и не се гордея  с това, че би трябвало да наложим възбрана на Доналд Тръмп от " Туитър " или по какъв начин стигнахме до тук. След ясно предизвестие, че ще предприемем това деяние, взехме решение с най-хубавата информация, която имахме въз основа на закани за физическата безопасност както в " Туитър ", по този начин и отвън него ", написа Дорси в обществената мрежа.

Той обаче сподели също, че усеща, че  налагането на възбрана в последна сметка демонстрира неуспех на Twitter да насърчи здравословен диалог .

" Налагането да се подхващат тези действия  фрагментира обществения диалог. Те ни разделят. Ограничават капацитета за изясняване, възмездие и учене . И основава казус, който съгласно мен е рисков: властта, която има обещано лице или корпорация върху част от световния публичен диалог ", написа Дорси.

Фейсбук също забрани на Тръмп  да употребява профилите си, като се базира на желанието му да " подкопае мирния и легален преход на властта ".

Тръмп се оплака, че обществените мрежи упражнявали цензура и загатна, че може да пусне конкурентна платформа, напомня ДПА.

Amazon през вчерашния ден отбрани решението си да изхвърли обществената мрежа Parler от своите облачни сървъри, като съобщи, че платформата, известна измежду поддръжниците на Тръмп, не трие заканите за принуждение.

Някои хора използваха Parler за разпространяване на известия, насърчаващи въстанието и за обмисляне на кръвопролитното навлизане предходната сряда в постройката на Конгреса на Съединени американски щати (Капитолия).

Amazon Web Services изрита обществената мрежа Parler в понеделник в ход, който дейно я отстрани от интернет. След това платформата с закостенял уклон заведе дело във федералния съд в Сиатъл, с което настоя Amazon да задържи Parler в услугата си.

Parler твърди, че Amazon бил воден от " политическо предрешение ", а решението било " еквивалентно на прекъсването на животоподдържащите системи на пациент в болница. Това ще убие бизнеса на Parler - тъкмо в миг, в който той може да скочи до небето. "

Amazon отвърна остро във вторник, заявявайки, че  въпросът " не е за угнетяване на речта или задушаване на гледните точки ".

" Този проблем е за  демонстрираното отвращение и неспособност на Parler да отстрани от сървърите на Amazon Web Services наличие, което заплашва публичната сигурност , да вземем за пример посредством подбудителство и обмисляне на обезчестяване, изтезания и убийства на посочени обществени публични лица и частни жители ", акцентират от Amazon, представен от  

След това Amazon изброи повече от дузина образци от консуматори на Parler, в това число: " След като  разстрелващите отряди приключат с политиците, учителите са идващите " и " Ще се бием в революция на 20 януари, формирайте МИЛИЦИИ в този момент и набележете цели. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР